Search found 162 matches

by tim_rtd
Sat Nov 04, 2017 6:18 pm
Forum: Troubleshooting Help
Topic: Running 2 Dongles on a Pi
Replies: 6
Views: 12252

Re: Running 2 Dongles on a Pi

Hi Izzy, I edited my reply to you...hope it helps a little more
by tim_rtd
Sat Nov 04, 2017 5:48 pm
Forum: Troubleshooting Help
Topic: Running 2 Dongles on a Pi
Replies: 6
Views: 12252

Re: Running 2 Dongles on a Pi

I don't see anything really wrong. Don't use the rtl_test -t..that's for the E4000 only. Leave off the -t.. Start 2nd server rtl_tcp -d 1 -a 192.168.1.100 ... you differentiate dongles by -d 0 or -d 1 ...-d 2... and different port # There may be a variant of rtl_tcp that wants you to define t-bias o...
by tim_rtd
Thu Oct 26, 2017 8:11 pm
Forum: RTL-SDR Discussion
Topic: Device Problem
Replies: 10
Views: 9672

Re: Device Problem

Alright, so I successfully installed the new sharp directly into a sharp directory on the desktop and executed the install-rtls.bat with no issues. I launch the sdr sharp app and selected the source rtl_sdr ( USB ). Then hit the gear symbol on the top bar and I see my dongles. in the top pulldown ba...
by tim_rtd
Thu Oct 26, 2017 7:11 pm
Forum: RTL-SDR Discussion
Topic: Device Problem
Replies: 10
Views: 9672

Re: Device Problem

Windows 10 runs great with sharp.....You put on the desktop??...I'll have to try that.
by tim_rtd
Thu Oct 26, 2017 5:15 pm
Forum: RTL-SDR Discussion
Topic: Device Problem
Replies: 10
Views: 9672

Re: Device Problem

I apologize for asking but what location are you installing sharp? Directly in c: I hope. Make sure the batch file is really installing and your not just seeing a quick popup. Also I'm not familiar with the driver tool kit you mentioned so I'm a little dubious on this.
by tim_rtd
Wed Oct 25, 2017 2:03 pm
Forum: RTL-SDR Discussion
Topic: High noise to signal ratio (Newbie help please) :P
Replies: 4
Views: 4666

Re: High noise to signal ratio (Newbie help please) :P

Just an observation, your bandwidth is set to 10. That's very low for selecting WFM mode.
by tim_rtd
Wed Oct 25, 2017 12:27 am
Forum: RTL-SDR Discussion
Topic: Device Problem
Replies: 10
Views: 9672

Re: Device Problem

Sound like you need to execute the install-rtlsdr batch file in the sharp directory
by tim_rtd
Fri Oct 06, 2017 3:26 pm
Forum: User Projects
Topic: Pluto xmit used as LO for mixer ??
Replies: 6
Views: 7024

Re: Pluto xmit used as LO for mixer ??

Just fyi, I have successfully used a MiniCircuits ZX05-153 mixer using the Plutosdr xmitter output set to 6 Ghz to act as the LO and on the test bench synthesizer have viewed 10.98ghz signal on SDR#. I used the iio-oscilloscope app to program up the 6GHZ xmit signal.
by tim_rtd
Tue Oct 03, 2017 2:50 am
Forum: User Projects
Topic: Pluto xmit used as LO for mixer ??
Replies: 6
Views: 7024

Pluto xmit used as LO for mixer ??

Any concepts out there where as the xmit side of plutosdr is used as the LO for a mixer to rcv > 6ghz ?
by tim_rtd
Fri Aug 25, 2017 12:25 pm
Forum: Troubleshooting Help
Topic: Computer crashes when using SDR#
Replies: 2
Views: 3365

Re: Computer crashes when using SDR#

Desktop computer over heating running SDR# ?? ..... Case temperature or Processor temp? I've built a lot of desktops, and I'm jumping to conclusion here......People use to forget to take the protective layer off the cpu heatsink interface when they built their own. retired intel semiconductor test e...