Page 1 of 1

Frequency correction (ppm) and Spy Server

Posted: Sat Dec 09, 2017 9:17 pm
by jevgienij
So my cheap RTL2832U & R820T2 dongle needs about 32ppm frequency correction. It all works well on my local machine but how to get it working with the Spy Server? I've tried this:

frequency_correction_ppb = 32

In the spyserver.config file but that didn't work. Any ideas?

Re: Frequency correction (ppm) and Spy Server

Posted: Sun Dec 10, 2017 8:28 am
by rtlsdrblog
PPB is parts per BILLION, so you'll need to multiple the PPM by 1000.

Re: Frequency correction (ppm) and Spy Server

Posted: Mon Jan 15, 2018 10:38 pm
by PE7000
rtlsdrblog wrote:
Sun Dec 10, 2017 8:28 am
PPB is parts per BILLION, so you'll need to multiple the PPM by 1000.
Many thanks !
Last year i had problems with this settings, and try a lot.
So frustrated that i stopped working with spyserver.
Now running about 3 á 4 weeks spyserver with a good value.
I have to say this.

Billy