Page 1 of 2

nfm in sdrsharp

Posted: Mon Jul 20, 2015 4:08 pm
by leoab
Good evening at all the members,
Can you help me to listen nfm in software sdrsharp,wfm and am
is very good but i cannot to find the possibility to receive nfm,
what bandwith,what mode,usb?
I receive the signal but no audio.
Thank you for your help
léo

Re: nfm in sdrsharp

Posted: Tue Jul 21, 2015 3:56 am
by rtlsdrblog
Do you have the squelcher turned on? Uncheck the Squelch option in SDR# and select NFM.

Re: nfm in sdrsharp

Posted: Tue Jul 21, 2015 4:50 am
by leoab
hello,

yes ,i have tried all,i have a scanner in the same frequency ,there is trafic but nothing by the sdr key
i try that you say me
thanks léo

Re: nfm in sdrsharp

Posted: Tue Jul 21, 2015 5:20 am
by rtlsdrblog
Can you post a screenshot of the settings you are using and of the signal you are trying to receive?

Re: nfm in sdrsharp

Posted: Tue Jul 21, 2015 9:06 am
by leoab
thanks for your fast answer,
i have sended the file with photo of my screen
it's the file fmn.sdr.jpg
good day and thanks

Re: nfm in sdrsharp

Posted: Tue Jul 21, 2015 11:19 am
by rtlsdrblog
Unfortunately that photo is too small to see any settings, can you post a higher resolution one?

Re: nfm in sdrsharp

Posted: Tue Jul 21, 2015 12:48 pm
by leoab
hello,

ok but i send to you to morrow because i must to go,on the photo
i put only the settings on my sceen,it's faster and will be better
At to morrow,best regards
léo

Re: nfm in sdrsharp

Posted: Wed Jul 22, 2015 11:54 am
by leoab
hello,

i hope that this photo is better for you,but it's with
my pad.
the settings are ;nfm,not shift,blackman harris 4,bandwith 3210,order 500,no squelch,stepsize 12.5 khz
nothing else.
thank you ,best regards
Abrassart leon

Re: nfm in sdrsharp

Posted: Wed Jul 22, 2015 11:30 pm
by rtlsdrblog
It's still way to small to see anything, I think you are posting a thumbnail image, not the full image. Please post the full sized image, or just take a screen shot: Press the print screen button on your keyboard, and then paste it into MS Paint with Ctrl + V.

What is the signal you are trying to receive voice, or data?

Re: nfm in sdrsharp

Posted: Thu Jul 23, 2015 4:44 am
by leoab
hello,

ok i make like that bur i wish receive first voice and after datas
thank you for help
léon