Page 1 of 1

90 deg and Sample Size

Posted: Wed Apr 17, 2019 5:15 pm
by mdacosta
Can someone explain the "Calibrate 90 deg" button under the DOA Estimation tab.

Also, under the same tab, the "Sample Size" box is missing from the web page.

Thanks all!

Re: 90 deg and Sample Size

Posted: Wed Apr 17, 2019 11:43 pm
by rtlsdrblog
Tamas added the calibrate 90 button, but it's currently not fully complete, so I might actually remove it from the next version.

The idea is you could have an external signal source that you place at 90 deg of your antenna array, and calibrate with that. Using an external source would remove any skew from the antennas/cables etc. Currently it seems to calibrate at 0deg though.

The sample size boxes are placeholders at the moment, and do nothing. In a future version that someone is working on we'll be able to set the sample size, but at the moment it's fixed to the block size.

Re: 90 deg and Sample Size

Posted: Thu Apr 18, 2019 12:59 pm
by mdacosta
:?: Hum...playing with the sample size boxe I do see a change, If I leave it at the defaulted 15 the Compass is very fast and point in many directions and at 5 is moving more slowly and less prone to wrong readings.