Begginer question

Discuss KerberosSDR - 4x Coherent RTL-SDR
Post Reply
shaimaor
Posts: 8
Joined: Wed Dec 30, 2020 2:03 pm

Begginer question

Post by shaimaor » Wed Dec 30, 2020 3:03 pm

Hello,
This is the first time i been using RPI 4 and kerberosSDR and still its not working. I follow the guide but still cant find the wifi of Kerberospi. Should i attach antenas to the KerberosSDR before?
Another qustion about the pi, i need to do somthing on it except of burn the image into it? or all the connection to the wifi suppose to happen automaticaly?

rtlsdrblog
Site Admin
Posts: 2878
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:54 pm

Re: Begginer question

Post by rtlsdrblog » Thu Dec 31, 2020 1:25 am

What model of Pi 4 do you have? The higher RAM models seem to have a bug which make the SD Card unable to work.

COnnect a monitor to the Pi first to see what's happening if possible. You don't need the antennas connected for the Pi's WiFi to work.

shaimaor
Posts: 8
Joined: Wed Dec 30, 2020 2:03 pm

Re: Begginer question

Post by shaimaor » Wed Jan 27, 2021 12:37 pm

Hey,
We've got the 4 GB RAM model. is it supposed to be good?
Thank you.

shaimaor
Posts: 8
Joined: Wed Dec 30, 2020 2:03 pm

Re: Begginer question

Post by shaimaor » Wed Jan 27, 2021 1:01 pm

and if so, do you have any other idea why our SBC doesn't get the wifi signal? assuming everything was set up as described.

rtlsdrblog
Site Admin
Posts: 2878
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:54 pm

Re: Begginer question

Post by rtlsdrblog » Wed Feb 10, 2021 2:17 am

Are you brodcasting a wifi signal KerberosAndroid/KerberosAndroid ?

This is the only AP name it will automatically connect to. Otherwise if not detected it will instead create it's own WiFi hotspot called KerberosPi/KerberosPi which you can connect to.

If you want to connect to a custom AP you can edit /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf

shaimaor
Posts: 8
Joined: Wed Dec 30, 2020 2:03 pm

Re: Begginer question

Post by shaimaor » Fri Feb 26, 2021 1:13 pm

We did everything you mentioned. sorry about the delayed responses, we are both students and just finished finals.
i'm attaching a photo of our configuration. If you see any problem please let us know.

Image
Attachments
WhatsApp Image 2021-02-26 at 15.02.33.jpeg
WhatsApp Image 2021-02-26 at 15.02.33.jpeg (146.24 KiB) Viewed 499 times
WhatsApp Image 2021-02-26 at 15.02.33.jpeg
WhatsApp Image 2021-02-26 at 15.02.33.jpeg (146.24 KiB) Viewed 499 times
WhatsApp Image 2021-02-26 at 15.02.33.jpeg
WhatsApp Image 2021-02-26 at 15.02.33.jpeg (146.24 KiB) Viewed 499 times

shaimaor
Posts: 8
Joined: Wed Dec 30, 2020 2:03 pm

Re: Begginer question

Post by shaimaor » Fri Feb 26, 2021 1:57 pm

In addition to that, we connected the above configuration to the screen, the booting process can be shown in the below picture. please notice the last error line. what does it mean? is this the problem? and what should we do?

Image

Post Reply