RTL-SDR V3 with SDR-Console

Main forum to discuss RTL-SDR related topics.
Post Reply
skywaves
Posts: 3
Joined: Tue Feb 19, 2019 3:38 pm

RTL-SDR V3 with SDR-Console

Post by skywaves » Tue Feb 19, 2019 3:44 pm

Is anyone running this combination? I'm having a lot of frustration. I'm using SDR-Console 3.0.5.
Exactly which .dll should I be using, etc, etc.

Regards,
Al

alanzfq
Posts: 21
Joined: Thu Oct 04, 2018 11:18 am

Re: RTL-SDR V3 with SDR-Console

Post by alanzfq » Wed Feb 20, 2019 7:40 am

There is a page on the SDR-Radio site that gives full information.
Alan

skywaves
Posts: 3
Joined: Tue Feb 19, 2019 3:38 pm

Re: RTL-SDR V3 with SDR-Console

Post by skywaves » Wed Feb 20, 2019 4:26 pm

Hello Alan,

Could you be so kind as to post a link? My mouse hand is getting tired browsing up blind alleys.

Thanks,
Al

alanzfq
Posts: 21
Joined: Thu Oct 04, 2018 11:18 am

Re: RTL-SDR V3 with SDR-Console

Post by alanzfq » Thu Feb 21, 2019 8:17 am

All information is on the site where you downloaded the software, that must be the first (and probably only) place you need to look. https://www.sdr-radio.com/Software/%F0% ... EDownloads Radios.
Alan

User avatar
Corrosive
Posts: 12
Joined: Wed Jan 30, 2019 7:27 pm

Re: RTL-SDR V3 with SDR-Console

Post by Corrosive » Thu Feb 21, 2019 1:37 pm

You shouldn't need a dll (like an extIO) for that, what you need to do is setup a definition so SDRConsole can see your RTL.

I did a brief tutorial on it some time ago. https://www.youtube.com/watch?v=C7F0GPf ... dBOUi&t=0s

skywaves
Posts: 3
Joined: Tue Feb 19, 2019 3:38 pm

Re: RTL-SDR V3 with SDR-Console

Post by skywaves » Thu Feb 21, 2019 7:07 pm

Gentlemen,

Thanks for your replies. Perhaps I should have stated my problem more clearly.

The RTL-SDR V3 has the ability to operate in a direct sampling mode, allowing it to receive LF-MF-HF directly I have it running with HDSDR. This involves installing ExtIO_RTL2832.dll in the HDSDR folder. I can switch the dongle into direct sampling mode from within the program.

Does Console support this sort of operation. I want to connect to the 10.7 MHz IF on my IC-R9000.

Regards,
Al

alanzfq
Posts: 21
Joined: Thu Oct 04, 2018 11:18 am

Re: RTL-SDR V3 with SDR-Console

Post by alanzfq » Fri Feb 22, 2019 9:39 pm

If you follow the link I posted
Alan

alanzfq
Posts: 21
Joined: Thu Oct 04, 2018 11:18 am

Re: RTL-SDR V3 with SDR-Console

Post by alanzfq » Fri Feb 22, 2019 9:42 pm

I should say "I think it is included in that DLL"

Post Reply