Why my cross dipole for noaa isnt working?

Discuss commercial and home made antennas.
Post Reply
TechTheGuy
Posts: 3
Joined: Tue Mar 24, 2020 8:22 pm

Why my cross dipole for noaa isnt working?

Post by TechTheGuy » Wed Mar 25, 2020 6:30 am

Hello everyone!I have built this (https://www.instructables.com/id/Receiv ... ellites-N/) antenna,with 75 ohm cable and dipoles at 60 degrees.I dont recive almost any signal at all(this morning i recived a tuny tiny bit of signal,only seen it,not even heard it.I tried in cubic sdr but there it isnt even showd up a micro bit).Another question: what sample rate should i use?I have a good computer. PLEASE HELP,IS A YEAR I TRY TO RECIVE NOAA IMAGES :x
PS:i have used 75 ohm because i cant exit house for a month because here in italy ,cause coronavirus,we are at homes with police watching us...
Attachments
IMG_20200325_072939.jpg
This is my antenna
IMG_20200325_072939.jpg (2.05 MiB) Viewed 546 times

pavel
Posts: 1
Joined: Wed Mar 25, 2020 11:46 am

Re: Why my cross dipole for noaa isnt working?

Post by pavel » Wed Mar 25, 2020 11:49 am

máte správně zapojené dipoly ? je potřeba pravotočivá polerizace ! - Dipoli collegati correttamente? richiesta la polerizzazione per la mano destra! - Do you have properly connected dipoles? right-handed polerization required!

TechTheGuy
Posts: 3
Joined: Tue Mar 24, 2020 8:22 pm

Re: Why my cross dipole for noaa isnt working?

Post by TechTheGuy » Wed Mar 25, 2020 3:06 pm

Yes,dipoles are connected correctly..

TechTheGuy
Posts: 3
Joined: Tue Mar 24, 2020 8:22 pm

Re: Why my cross dipole for noaa isnt working?

Post by TechTheGuy » Fri Mar 27, 2020 9:51 am

Ok!It now works!I made my connections stronger and i angled dipiles correctly :D

Post Reply